Kwinkelenberg verhuizingen

Senioren verhuizen doen we naar volle tevredenheid

Verhuisbedrijf Kwinkelenberg is zelf ook al een dagje ouder. We bestaan immers al sinds 1926. We zijn een modern bedrijf, maar wel al bijna een eeuw oud. Daarom helpen we graag senioren met verhuizen.

Al sinds jaar en dag is Kwinkelenberg verhuizingen gespecialiseerd in het verhuizen van senioren, hulpbehoevenden, mindervaliden en gehandicapten.

En onze klanten zijn supertevreden. Ze beoordelen ons met een cijfer van 4,9 sterren met een maximum van 5! Dat is dus op de ouderwetse manier 9,8 uit 10! Verhuizen doen we dus bijna perfect. Vooral voor senioren.

Het verhuizen van senioren is een vak: tips voor een stressvrije verhuizing

Het verhuizen van senioren is een vak apart. Het kan een emotionele en fysieke uitdaging zijn voor zowel de senioren als hun familieleden. Daarom is het belangrijk om een goed plan te hebben voor de verhuizing, waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften en wensen van de senioren. In dit artikel delen we tips en adviezen voor een stressvrije verhuizing van senioren.

1. Plan de verhuizing ruim van tevoren

Een verhuizing kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, vooral voor senioren die al jarenlang op dezelfde plek wonen. Het is daarom belangrijk om de verhuizing ruim van tevoren te plannen. Begin met het maken van een checklist en zorg ervoor dat u alles op tijd geregeld heeft. Maak een lijst van alle benodigde materialen, zoals verhuisdozen, tape en inpakpapier. Regel op tijd eventuele hulp bij het inpakken en verhuizen.

2. Maak een inventarisatie van de spullen

Voordat u begint met inpakken, is het belangrijk om een inventarisatie te maken van alle spullen die verhuisd moeten worden. Maak een lijst van alle meubels, apparaten, kleding en persoonlijke bezittingen. Sorteer deze spullen in categorieën, bijvoorbeeld ‘houden’, ‘weggeven’ en ‘verkopen’. Op deze manier krijgt u een overzicht van wat er mee moet en wat er achtergelaten kan worden.

3. Houd rekening met de gezondheid van de senioren

Bij het verhuizen van senioren is het belangrijk om rekening te houden met hun gezondheid en fysieke gesteldheid. Houd er rekening mee dat senioren vaak minder mobiel zijn en meer rust nodig hebben. Plan de verhuizing op een rustig tempo en neem voldoende pauzes. Zorg voor voldoende hulp bij het tillen en verplaatsen van zware spullen.

4. Maak gebruik van professionele verhuisdiensten

Een verhuizing kan een complexe operatie zijn, zeker als er sprake is van grote meubels, breekbare objecten of kostbare spullen. Overweeg daarom om gebruik te maken van professionele verhuisdiensten. Een ervaren verhuisbedrijf kan u helpen bij het inpakken, verhuizen en uitpakken van uw spullen. Dit kan u veel tijd en stress besparen.

5. Maak de nieuwe woning seniorenvriendelijk

Bij het verhuizen van senioren is het belangrijk om rekening te houden met de nieuwe woonsituatie. Zorg ervoor dat de nieuwe woning seniorenvriendelijk is ingericht. Denk hierbij aan de toegankelijkheid van de woning, de badkamer en de keuken. Maak eventueel gebruik van hulpmiddelen, zoals trapliften en antislipvloeren.

6. Maak de verhuizing persoonlijk

Een verhuizing kan een emotionele gebeurtenis zijn, vooral voor senioren die afscheid moeten nemen van hun vertrouwde omgeving. Maak de verhuizing daarom persoonlijk en betrek de senioren bij het proces. Laat hen bijvoorbeeld meehelpen met het inpakken van persoonlijke bezittingen en foto’s. Zo kunnen zij hun eigen spullen veilig stellen en hebben ze het gevoel dat ze nog steeds controle hebben over hun leven.

7. Zorg voor voldoende ondersteuning na de verhuizing

Na de verhuizing kan het even wennen zijn voor senioren om in een nieuwe omgeving te wonen. Zorg daarom voor voldoende ondersteuning na de verhuizing. Dit kan bijvoorbeeld door een sociaal werker of een mantelzorger te regelen. Deze persoon kan de senioren helpen bij het regelen van praktische zaken, maar ook bij het opbouwen van een nieuw sociaal netwerk.

8. Organiseer een afscheidsfeestje

Een afscheid nemen van de oude woning en buurt kan moeilijk zijn voor senioren. Maak daarom een afscheidsfeestje om deze gebeurtenis te markeren en te vieren. Nodig vrienden, familie en buren uit om samen herinneringen op te halen en afscheid te nemen van de oude woning.

9. Neem de tijd om te wennen aan de nieuwe woning

Het kan even wennen zijn om in een nieuwe woning te wonen, vooral als deze veel anders is dan de oude woning. Neem daarom de tijd om te wennen aan de nieuwe woning en om de omgeving te verkennen. Maak eventueel gebruik van nieuwe sociale activiteiten om nieuwe mensen te ontmoeten.

10. Geef senioren de tijd en ruimte om te wennen

Tot slot is het belangrijk om senioren de tijd en ruimte te geven om te wennen aan de nieuwe omgeving. Verhuizen kan stressvol zijn, vooral voor senioren. Geef hen daarom de tijd om te acclimatiseren en om hun nieuwe woning en omgeving te verkennen.

Conclusie

Het verhuizen van senioren kan een uitdagende en emotionele gebeurtenis zijn. Het is daarom belangrijk om een goed plan te hebben en om rekening te houden met de behoeften en wensen van de senioren. Door voldoende tijd te nemen, de verhuizing persoonlijk te maken en professionele hulp in te schakelen, kan de verhuizing een stressvrije en positieve ervaring zijn voor senioren.

Veelgestelde vragen

 1. Wat zijn belangrijke tips voor het verhuizen van senioren?
 • Plan de verhuizing ruim van tevoren, maak een inventarisatie van de spullen, houd rekening met de gezondheid van de senioren en maak gebruik van professionele verhuisdiensten.
 1. Hoe maak ik de nieuwe woning seniorenvriendelijk?
 • Zorg voor een toegankelijke woning, badkamer en keuken. Maak eventueel gebruik van hulpmiddelen, zoals trapliften

 

Hoe helpt Kwinkelenberg Senioren?

Wij onderscheiden ons door onze volledige manier van werken: we kunnen en zullen u met alles helpen en kunnen de verhuizing zo geruisloos mogelijk laten verlopen. We snappen dat het best een heel gedoe is zo’n verhuizing en daarom nemen wij u alle zorg uit handen.

Na het verhuizen naar bijvoorbeeld een kleinere woning of een verzorgingstehuis zorgen we dat alles picobello in orde is; we hangen schilderijen en foto’s weer op, we zorgen dat de televisie is aangesloten en geprogrammeerd, we kunnen zorgen dat uw kasten weer ingericht zijn en zelfs en het bed netjes opgemaakt.

Senioren verhuizen is een vak apart. Nog een specialiteit, we kunnen helpen met de stoffering van de nieuwe woning en het selecteren en het in- en verpakken van te verhuizen bezittingen.

Wij bieden een groot scala alle mogelijkheden en u kiest gewoon de zaken die u door ons wilt laten uitvoeren.

De mogelijkheden bij Senioren verhuizen:

 • Selecteren en markeren van te verhuizen goederen
 • Schematisch inrichten van uw nieuwe woning
 • Inpakken van al uw te verhuizen bezittingen
 • Demonteren en verpakken van grote meubels, klokken en lampen
 • Verhuizen van speciale zaken zoals een piano of kunst
 • Het volledig en veilig verhuizen van de geselecteerde bezittingen;
 • Het plaatsen en monteren van kasten, klokken en planten;
 • Het ophangen van lampen, verlichting, foto’s, schilderijen, gordijnen enz. enz.
 • Uitpakken en inrichten met de oude thuissituatie als voorbeeld; (ook als u naar een verzorgingstehuis verhuist)
 • Het woonklaar maken van uw nieuwe woning
 • Het opleveren van uw oude woning conform de verwachting van de makelaar, verhuurder of woningbouwmaatschappij
 • Administratieve hulp bij het doorgeven van de adreswijziging of bij het beëindigen van lopende contracten
 • Indien gewenst: stofferen en woonklaar maken van de nieuwe woning

Meer informatie? Bel ons op 020-6533136 of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

google beoordeling verhuisbedrijf kwinkelenberg
verhuisbedrijf-amsterdam-kwinkelenberg

Boven de 65? Dan krijgt u altijd 10% korting bij Kwinkelenberg Verhuizingen

senioren verhuizen
Michel Kwinkelenberg

Michel Kwinkelenberg is al sinds 1981 directeur van Kwinkelenberg Verhuizingen en een echte verhuisspecialist, vooral als het gaat om verhuizen in Amsterdam en omstreken.

Bekijk op LinkedIn

Wilt u weten hoe goed wij verhuizen ?

Lees de Google recensies

klantbeoordeling-verhuizers-kwinkelenberg

Ik ben heel tevreden over Michel Kwinkelenberg en zijn bedrijf. Er werd mij een hele zorg uit handen genomen.

Yvonne Kluit

Heel fijn bedrijf. Ze nemen je een zorg uit handen. Zeer professioneel in het behandelen van het meubilair.

Hella Snoek

Kwinkelenberg laat met alles zien dat zij al jaren ervaring in verhuizen hebben.
Echt perfect!!

Quirijn Wilson

Senioren verhuizen: het overzicht

Met de juiste voorbereiding en hulp kun je een verhuizing naar een nieuwe woning soepel en stressvrij laten verlopen, vooral als je een senior bent. In deze gids geven we je tips en tricks om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen.

Volledige verhuisgids: alles wat je moet weten

Verhuizen is een grote stap, of je nu jong of oud bent. Daarom is het belangrijk om voorbereid te zijn en te weten wat je kunt verwachten. In deze gids geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een soepele verhuizing.

Senioren verhuizen: de voorbereiding

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op een verhuizing, vooral als je een senior bent. Hier vind je tips voor een goede voorbereiding, zoals het inpakken van spullen, het regelen van vervoer en het vinden van een geschikte verhuizer.

Senioren verhuizen: hulp inschakelen

Sommige senioren kunnen de fysieke en mentale eisen van een verhuizing niet aan. In dat geval is het slim om hulp in te schakelen. Hier vind je informatie over de verschillende hulpverleners die beschikbaar zijn, zoals verhuisbedrijven en familie of vrienden die kunnen helpen.

Volledige verhuisgids: bespaar geld en tijd

Verhuizen kan duur en tijdrovend zijn, maar er zijn manieren om geld en tijd te besparen. Hier vind je tips voor het vinden van de beste verhuisbedrijven, het regelen van verzekeringen en het minimaliseren van verhuiskosten.

Volledige verhuisgids: inpakken en organiseren

Het juiste inpakken en organiseren van je spullen is essentieel tijdens een verhuizing. Hier vind je tips voor het efficiënt inpakken van je spullen, het maken van een verhuisschema en het regelen van opslagruimte.

Volledige verhuisgids: verhuizen met een verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf kan de verhuizing aanzienlijk vergemakkelijken. Hier vind je informatie over de verschillende verhuisbedrijven die beschikbaar zijn, de diensten die zij aanbieden en hoe je de beste verhuisbedrijven kunt vinden die bij je behoeften aansluiten.

verhuizen-senioren-amsterdam
hulp-senioren-verhuizen
senioren-verhuizen

Vakmanschap

Verhuizen is een vak. Iedereen kan een doos tillen, maar weinig mensen kunnen goed verhuizen

Scherp geprijst

Goed verhuizen hoeft niet duur te zijn, dat is iets wat Kwinkelenberg al bijna 100 jaar bewijst

Persoonlijk

Wij begrijpen dat uw persoonlijke bezittingen u lief zijn en verhuizen professioneel.

Al bijna 100 jaar

Kwinkelenberg verhuizingen is al sinds 1926 een begrip in Amsterdam.

Verhuizen. dat is werk voor professionals

0+
Verhuizingen
0%
Klanttevredenheid
0
Nieuwe projecten
0%
Toewijding

Waarom Kwinkelenberg verhuizingen?

Al bijna 100 jaar

Kwinkelenberg is een familiebedrijf en verhuist al bijna een eeuw op uiterst professionele wijze voor particulieren en bedrijven.

Kwaliteit staat voorop

Verhuizen zoals wij dat doen is een vak. Kwaliteit en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom bestaan we al zo lang.

Persoonlijke service

Iedere verhuizing is weer uniek en belangrijk voor u. Daarom geen geautomatiseerde offerte maar persoonlijk advies en maatwerk.

Vakkundig verhuizen

Verhuizen doen we graag en goed. We zijn zuinig op uw spullen. Dat is wat u van een professionele verhuizer mag verwachten.

Internationaal

We verhuizen niet alleen in Amsterdam en Nederland, maar zijn ook internationale verhuizers. Ideaal voor Expats

Amsterdamse verhuizers

We doen al bijna 100 jaar verhuizingen in Amsterdam daarom zijn we het meest gespecialiseerde verhuisbedrijf.

Inpakservice

Wanneer u niet zelf uw bezittingen wil inpakken doen wij het voor u met onze speciale inpakservice. Typisch Kwinkelenberg.

Seniorenverhuizingen

Een van onze specialisaties is het verhuizen van Senioren. Dat vereist speciale aandacht en toewijding. Dat doen we graag.

Op maat maken

Verhuist u naar een kleinere woning? Dan kunnen wij uw meubels vaak passend maken voor de nieuwe woning.

senioren-verhuizen
verhuis bedrijf amsterdam kwinkelenberg
ladderlift

Gratis afspraak?